8.6 C
Brussel

Proximus maakt reclame voor minister Petra De Sutter (Groen)

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op sociale media publiceerde Proximus een reclamepost voor het tv-optreden van Petra De Sutter (Groen), minister van Overheidsbedrijven, in De Slimste Mens Ter Wereld. “De schrik voor de verkiezingen zit er dik in als men overheidsbedrijven begint in te zetten in de campagne”, reageerde Kamerlid en fractievoorzitter Barbara Pas (Vlaams Belang).

Vanavond neemt onze minister van telecommunicatie Petra De Sutter deel aan De Slimste Mens Ter Wereld. Wij wensen haar veel succes“. Dat staat te lezen op de X-pagina (voorheen Twitter) van Proximus. Het bedrijf, waarin de Belgische overheid meerderheidsaandeelhouder is, promoot zo de campagneoptredens van minister De Sutter. Als minister van Overheidsbedrijven valt Proximus onder haar bevoegdheden.

“Wat is het volgende!?”, vroeg Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zich af op sociale media. “Het leger dat reclame maakt voor Dedonder? Lotto die reclame maakt voor Van Peteghem? Federale politie die reclame maakt voor Verlinden? Ik zou durven zeggen: Hier niet!”

Proximus ondersteunt verkiezingscampagne Groen

Ook Vlaams Belang-ondervoorzitter Barbara Pas reageerde verbijsterd op sociale media: “Is dat de politieke vernieuwing waar Groen steeds over tatert: een overheidsbedrijf dat reclame maakt voor een groene minister? De schrik voor de verkiezingen zit er dik in als men overheidsbedrijven begint in te zetten in de campagne.

Ondertussen reageerde minister De Sutter met “Bedankt!” op de post van Proximus. Een verzoek om de deontologisch bedenkelijke reclame door het overheidsbedrijf te verwijderen, is klaarblijkelijk niet aan de orde volgens de Groen-politica.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen