5.5 C
Brussel

Premier wil vervolging van studente in hoofddoekenrel met directeur

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De premier in Frankrijk wil gerechtelijke stappen nemen tegen een studente die haar schooldirecteur valselijk beschuldigde van mishandeling. Dit gebeurde tijdens een verhitte discussie over het dragen van een hoofddoek op school, wat in strijd is met de Franse wet. Deze kwestie zorgde ook voor doodsbedreigingen tegen de directeur. Dat meldt VRT NWS.

Op 28 februari verzocht de directeur van het Maurice Ravel Lyceum in Parijs drie studentes om hun hoofddoek af te nemen binnen de schoolmuren, waarvan twee instemden en één weigerde. Tijdens deze confrontatie beweerde de studente dat de directeur haar had geslagen, maar volgens politieonderzoek ontbreekt hiervoor bewijs.

De Franse wet verbiedt sinds 2004 het dragen van religieuze symbolen op scholen om neutraliteit in staatsinstellingen te waarborgen. Ondanks deze wetgeving ontstond een controversiële situatie rond de vermeende mishandeling. De directeur ontkent geweld te hebben gebruikt en slechts de wet te hebben nageleefd door te verzoeken de hoofddoek af te nemen.

Doodsbedreigingen op sociale media

De beschuldiging resulteerde in doodsbedreigingen tegen de directeur op sociale media, waardoor de school het ministerie van Binnenlandse Zaken informeerde. Dit incident wordt gezien in het bredere kader van veiligheid op scholen na eerdere tragische gebeurtenissen, zoals de onthoofding van leerkracht Samuel Paty in 2020.

De reacties op het incident variëren van politieke tot maatschappelijke verontwaardiging. De premier van Frankrijk pleit voor juridische stappen tegen de studente die valse beschuldigingen heeft geuit. Velen uiten hun kritiek op het gebrek aan bescherming voor schoolmedewerkers en benadrukken de ernst van bedreigingen tegen hen.

BRON:VRT NWS
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen