8.6 C
Brussel

POLITICO plaatst Van Grieken op nummer zes van Europa

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Jaarlijks stelt POLITICO een lijst op van de meest invloedrijke mensen in Europa. Deze lijst van 28 personen is opgedeeld in drie categorieën. In de ranglijst met personen die het politieke toneel herschapen, staat partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op de zesde plaats. “Opmerkelijk dat zowel Europese waarnemers als de Franstaligen in België onze strategie geloofwaardig achten, maar de Vlamingen van N-VA niet”, reageert Van Grieken.

In de rangschikking van POLITICO krijgt Van Grieken een titel toegeschreven die weinig aan de verbeelding overlaat: ‘de break-up artiest’. De wereldwijd gerenommeerde verslaggevers achten de strategie van het Vlaams Belang dan ook realistisch. “Als het Vlaams Belang van Tom Van Grieken de verkiezingen van juni 2024 wint, kan België zoals we het kennen ophouden te bestaan”, klinkt het.

De Vlaams-nationalistische partij wordt bovendien benoemd als de “sterkste politieke kracht in België”. “De sleutel tot het plan van Van Grieken is het overwinnen van bezwaren binnen de Vlaams-nationalistische partij N-VA tegen het vormen van een regering met het Vlaams Belang – het breken van een decennialange belofte van het Belgische politieke establishment om niet met uiterst rechts te regeren”, vervolgt POLITICO.

POLITICO erkent ook partners van Vlaams Belang

Opmerkelijk: op Van Grieken na, is geen enkele andere Vlaamse of zelfs Belgische politicus te vinden in de lijst. Politieke partners van het Vlaams Belang, waaronder Hongaars minister-president Viktor Orbán en Frans presidentskandidate Marine Le Pen, zijn wel prominent weergegeven in de rangschikking.

“Blijkbaar sta ik op nummer 6 in ‘The class of 2024’ volgens POLITICO Europe met de titel: The breakup artist”, klinkt het bij Van Grieken op X. “Opmerkelijk dat zowel Europese waarnemers als de Franstaligen in België onze strategie geloofwaardig achten, maar de Vlamingen van de N-VA niet.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen