13.6 C
Brussel

Peuter test positief op designerdrug ‘monkey dust’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een peuter van twee jaar testte positief op meerdere harddrugs in Oudenaarde. Na verhoor bleek dat een jong stel de drug gebruikte in het bijzijn van hun peuter. Dat meldt HLN. De politie arresteerde een aantal mensen vanwege het gebruik en bezit van de gevaarlijke designerdrug ‘monkey dust’.

De zaak kwam aan het licht toen de politie in Oudenaarde een 28-jarige vrouw aantrof die zich vreemd gedroeg en last had van spasmes. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze onder invloed was van ‘monkey dust’. Deze drug is extreem verslavend en kan agressief gedrag en hallucinaties veroorzaken. De vrouw moest enkele dagen op de intensive care doorbrengen.

Vervolgens voerde de politie verschillende huiszoekingen uit in en rond Oudenaarde. Daarbij werden vier mensen gearresteerd: een 26-jarige vrouw, drie mannen van 25, 28 en 42 jaar. Daarnaast werden verschillende soorten drugs gevonden, waaronder ‘monkey dust’. Alle vier werden ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van overtreding van de drugswetgeving.

Een peuter van twee jaar aanwezig

Een dag later werden nog twee mensen gearresteerd, een 26-jarige man en een 29-jarige vrouw, ook vanwege het bezit van drugs, waaronder ‘monkey dust’. In dit geval was er ook een peuter van twee bij. Het is niet geweten hoe het kindje er nu aan toe is. Alle verdachten zijn inmiddels voor de raadkamer verschenen, die hun aanhouding bevestigde.

Volgens Marijke Dillen, lid van de kamer, is de strijd tegen drugs prioriteit nummer één. “We hebben een strenger beleid nodig inzake drugsverslaving, drugshandel en drugscriminaliteit. Wie hulp vraagt moet die kunnen krijgen, maar de verantwoordelijkheid van de druggebruikers zelf moet worden aangepakt door hogere straffen voor druggebruik.”

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen