5.5 C
Brussel

Personeelskader spoorwegpolitie nog steeds niet volledig ingevuld

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het personeelskorps bij de Spoorwegpolitie heeft nog steeds nood aan aanvulling. Uit cijfers die Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang) opvroeg bij de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) blijkt immers dat het voorziene personeelskader nog steeds niet volledig is ingevuld.  “Globaal is slechts 81 procent van het voorziene personeelskader ingevuld”, zegt Troosters in een mededeling.

Vandalisme, intimidatie en verbaal of fysiek geweld tegen het spoorpersoneel en de treinreizigers blijft maar toenemen in de Vlaamse stations. Minister Verlinden had dan ook eerder al beloofd om om het personeelstekort bij de Spoorwegpolitie weg te werken, maar daar kwam nog niet veel van in huis.

Bij de directie en in de regio Brussel is er sprake van een toename van tien voltijdse eenheden. In luik stijgt het korps dan weer maar met twee voltijdse eenheden. Elders, in Oost- en West-Vlaanderen bijvoorbeeld, daalt het personeel aanzienlijk.

Veiligheid geen prioriteit voor Vivaldi

“Aanvullend daalt het aantal SPC-leden ook in Limburg, Luxemburg, Bergen en Namen”, vertelt Troosters. “Er lijkt dus eerder een verschuiving te hebben plaatsgevonden. Het segment directie buiten beschouwing gelaten noteren we zelfs een daling met drie voltijdse eenheden op het geheel.”

“Een krachtdadig veiligheidsbeleid binnen het spoorgebeuren is geen prioriteit voor de Vivaldi-regering”, besluit het Kamerlid. “En dat tonen ook de aanhoudende tekorten bij de Spoorwegpolitie aan. Ik zal de minister opnieuw ondervragen over de blijvende tekorten en aandringen op een snelle aanvulling van het personeelskorps bij de Spoorwegpolitie.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen