10.4 C
Brussel

Parijs stemt deelsteps uit de straat

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Parijs heeft besloten om elektrische deelsteps uit het straatbeeld te verbannen na een referendum dat op 2 april werd gehouden. Dit is een opvallende beslissing, omdat de elektrische steps de afgelopen jaren zeer populair waren geworden in de Franse hoofdstad. Er waren echter zorgen over de veiligheid van de voertuigen en het feit dat ze vaak werden achtergelaten op onhandige plaatsen, zo meldt onder andere de VRT.

De stemming vond plaats in alle 20 arrondissementen van de stad en bijna 90% van de stemmers sprak zich uit tegen de aanwezigheid van de deelsteps. Het referendum werd georganiseerd door de stad Parijs, nadat de populariteit van de elektrische deelsteps een hoogtepunt had bereikt. Maar naarmate het aantal steps toenam, groeide ook de overlast en onveiligheid in de stad. Zo werden de steps vaak achtergelaten op het voetpad, wat voor veel ergernis zorgde bij bewoners en toeristen. Daarnaast waren er veel ongelukken met de steps, waarbij vooral voetgangers gewond raakten.

De beslissing om elektrische huursteps uit het straatbeeld te verbannen is niet zonder controverse. Sommige mensen zijn van mening dat de steps een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief zijn voor auto’s. Zij stellen dat het verbod op de steps een stap achteruit is voor de stad. De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, sprak zich eerder al uit tegen de steps omwille van de gebrekkige duurzaamheid en de hoge kost voor de stad.

De toekomst van de deelsteps

Het is nog onduidelijk wat de exacte gevolgen van de beslissing zullen zijn voor de bedrijven die elektrische huursteps aanbieden in Parijs. Bedrijven zoals Lime, Bird en Tier zullen hun huursteps uit Parijs moeten halen. Deze bedrijven hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de stad en hebben duizenden steps in gebruik. Voor de inwoners van Parijs betekent dit dat ze op zoek moeten gaan naar andere manieren om zich door de stad te verplaatsen, zoals de metro, de bus of de fiets.

Het stadsbestuur heeft verder ook een verbod op elektrische steps voor kinderen onder de 14 aangekondigd. Dit besluit werd genomen na verschillende ongevallen waarbij kinderen betrokken waren. Het verbod zal vanaf volgende maand van kracht zijn.

BRON:vrt
Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen