13.4 C
Brussel

Overvaller van Brugse juwelier moet zonder buit vluchten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zaterdagmiddag bedreigde een gewapende overvaller de medewerker van de Brugse juwelier Versato in de Zuidzandstraat. Na een kleine schermutseling moest de man vluchten zonder buit. De 41-jarige man werd zaterdagavond opgepakt door de politie in het centrum van Brugge, zo meldt Het Nieuwsblad.

Afgelopen zaterdag, omstreeks 13 uur, stopte een man met zijn step voor de Versato juwelierszaak in de Brugse binnenstad. Daar had hij zijn zinnen gezet op de geëtaleerde juwelen. “Hij trok meteen een wapen en bedreigde zo de juwelier”, vertelt Lien Depoorter aan Het nieuwsblad, politiewoordvoerder bij de politie van Brugge. “Hij vroeg de winkelier naar de duurste stukken uit de etalage.”

Verdachte opgepakt

De winkelmedewerker gaf de indruk mee te werken met de overvaller. Volgens de politie slaagde de man er uiteindelijk in om de overvaller op een koelbloedige manier buiten te werken. “De man is gaan lopen zonder buit”, vervolgt Depoorter. “Er zijn camerabeelden en de overvaller werd door heel wat politiemensen opgespoord.”

Na de klopjacht kon de man zaterdagavond opgepakt worden door de politie in het station van Brugge. Volgens Het Laatse Nieuws zou de man al gekend hebben gestaan bij de politie. Het Brugse parket wil aan die krant echter niet al te veel kwijt. “De verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter”, klinkt het kort. Als de onderzoeksrechter de veertiger aanhoudt, verschijnt hij vrijdag voor de raadkamer.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen