1.1 C
Brussel

Opnieuw seksschandaal in Waalse gevangenis van Lantin

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De gevangenis van Lantin in de Waalse provincie Luik kreeg opnieuw te maken met een seksschandaal. Cipiers zouden er zowel binnen als buiten de gevangenis hun wellusten de vrije loop gegeven hebben. Dat meldt Sudinfo.

Een groep van zowel mannelijke als vrouwelijke cipiers brengt de Waale gevangenis van Lantin opnieuw in verlegenheid. De betrokken personeelsleden zouden regelmatig samen “seksuele handelingen” verricht hebben, zo bleek uit verhoren. Volgens Franstalige media speelden de feiten zich niet enkel buiten maar ook binnen de gevangenismuren af.

De ergste voorvallen draaien rond een jonge vrouw, S. “Ze is een nymfomane”, klinkt het in een anonieme getuigenis aan Sudinfo. “Al om 6 uur ’s ochtends maakte ze bekend dat als ze geen seks had, ze niet zou kunnen werken”. De vrouw was geen onbekende in de gevangenis. Voor haar aanwerving, die vragen opriep bij vele collega’s, bezocht ze er regelmatig haar broer die er opgesloten zat.

Een andere cipier, P., kwam ook in de problemen doordat hij seksfeestjes organiseerde en een relatie zou hebben gehad met een vrouwelijke gedetineerde. Hij werd ontzet uit zijn functie in de vrouwenafdeling.

Misbruiken in gevangenis van Lantin

De directeur van de gevangenis, Marc Brisy, stuurde enkele weken geleden een teleurgesteld bericht naar zijn personeel: “Ik had nooit gedacht dat ik op een dag dit soort e-mails zou moeten schrijven”. In de e-mail herinnert hij de cipiers eraan dat “werken in een ontspannen sfeer niet betekent dat je van je werkplek een circus, een ‘spel zonder grenzen’ of een pretpark maakt”.

Het is niet de eerste keer dat de gevangenis in opspraak komt door seksschandalen en bizarre aanwervingen. In 2017 moest cipier Sophie S. zich al verantwoorden omdat ze opdook in een video op een pornosite. Ze verscheen hierin met een van de gedetineerden in de gevangenis.

BRON:SudInfo
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen