18.7 C
Brussel

“Onze wetgeving rond gezinshereniging is laks”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang wil gezinshereniging en huwelijksmigratie een pak strenger organiseren, dat is geen geheim. Maar op X (Twitter) liet Kamerlid Francesca Van Belleghem (Vlaams Belang) ook weten waarom. “In 2022 verbleven 291.640 buitenlanders in België om ‘familiale redenen’. Relatief gezien 4e meeste van de EU.”

Het Vlaams Belang wil gezinshereniging aan banden leggen. De gezinsbanden moeten zo bestaan voor men arriveert. Bovendien wordt huwelijksmigratie onmogelijk tenzij beide partners een band met ons land kunnen aantonen.

Want “onze gezinsherenigingswetgeving is laks, en dat zie je aan de cijfers”, zo tweet Van Belleghem. “In 2022 verbleven 291.640 buitenlanders in België om ‘familiale redenen’. Relatief gezien 4e meeste van de EU.”

Het Vlaams Belang voorziet daarvoor “5 simpele maatregelen”, aldus nog Van Belleghem. “1. Trek inkomstenvereisten op 2. Eerst inburgeren, dan pas verblijfsrecht 3. Definitie ‘gezin’ moet strikter 4. Inkorting termijn dat vluchtelingen zonder voorwaarden gezinsleden kunnen laten overkomen 5. Geen gezinshereniging voor subsidiair beschermden.”

BRON:X
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen