18 C
Brussel

“Ondemocratisch cordon brengt altijd links aan de macht”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

N-VA en cd&v weigeren een brede rechtse samenwerking. Ter linkerzijde doen Vooruit en Groen het omgekeerde: een coalitie met PVDA is mogelijk of al een feit. “Doordat ‘centrumrechts’ het ondemocratisch cordon in stand houdt, brengen ze altijd links aan de macht”, zegt Tom Vandendriessche (Vlaams Belang).

De volgende Vlaamse Regering staat zo goed als vast. N-VA en cd&v wisselen de afgestrafte Open Vld in voor Vooruit. De Vlaming stemde rechts en Vlaams, maar zal een socialistisch beleid krijgen. Want een samenwerking met het Vlaams Belang weigeren de voornoemde ‘centrumrechtse’ partijen steevast.

“Mochten Vooruit, Groen en de communisten van PVDA een meerderheid hebben, vormden ze meteen een regering. Niemand twijfelt daar aan. Ze doen het ook gewoon in Borgerhout en Zelzate”, schrijft Europarlementslid Tom Vandendriessche op sociale media. “Waarom kan dat niet aan de rechterzijde?”

Ondemocratisch cordon

Wie stemt op de N-VA van Bart De Wever, kiest dus automatisch voor het beleid van Sammy Mahdi (cd&v) en socialist Conner Rousseau (Vooruit). “Doordat ‘centrumrechts’ het ondemocratisch cordon in stand houdt, brengen ze altijd links aan de macht, of voeren ze gewoon zelf de linkse politiek uit”, benadrukt hij.

“Daarop imploderen die partijen logischerwijs”, concludeert Vandendriessche. “Ze leveren het omgekeerde van wat hun kiezers willen. Eerst cd&v en Open Vld, die zopas nog maar eens zwaar verloren, maar vervolgens is het de beurt aan N-VA. Mensen willen niet nog eens meer van hetzelfde.”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen