9.7 C
Brussel

“Nul schuldbesef” bij allochtone ULB-verkrachter Yannick F.D.

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De 23-jarige allochtoon die eind 2022 een 21-jarige ULB-studente brutaal verkrachtte, krijgt 12 jaar cel. Yannick F.D. had op zijn proces “nul schuldbesef” en vroeg de vrijspraak, ondanks de staalharde bewijzen tegen hem. Eerder werd hij al veroordeeld voor het doden van een dakloze. Dat meldt HLN. “Straf verkrachters en moordenaars keihard”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

De gruwelijke feiten vonden plaats op 28 december 2022. Het 21-jarige slachtoffer, een studente aan de ULB, vertrok van op de La Plaine-campus van de universiteit richting haar ouderlijk huis in de buurt. Onderweg werd ze aangevallen door een 23-jarige dakloze van Afrikaanse origine, Yannick F.D. De man dwong haar naar een donkere plek en verkrachtte haar een tijd lang. Ondanks de noodkreten van het meisje kwam niemand haar te hulp. De bewakingsdienst en beveiligingscamera’s merkten niets op.

Op het proces was het slachtoffer niet aanwezig, omdat ze tot op vandaag de zware gevolgen van de brutale verkrachting draagt. “Ze slaapt amper, heeft last van paniekaanvallen en ondervindt nog steeds fysieke problemen door wat er die avond is gebeurd”, vertelde haar advocaat. “Bovendien is het hele gezin uiteindelijk verhuisd, omdat het niet meer geconfronteerd wilde worden met de plek waar alles is gebeurd.”

Verkrachter Yannick F.D. “nul schuldbesef”

Drie dagen na de feiten kon de Afrikaanse verkrachter gevat worden in de Matongé-wijk in Brussel. Hij was bekend bij het gerecht: eerder liep hij een veroordeling op voor het doden van een dakloze met een koevoet en bijtend zuur. Zijn verdediging slaagde erin om de moord te herkwalificeren als geweldpleging met dood tot gevolg. Na 15 maanden in de cel mocht Yannick F.D. de gevangenis alweer verlaten.

Op het verkrachtingsproces vertoonde de allochtoon “nul schuldbesef” en vroeg de vrijspraak. Het parket vorderde 12 jaar cel. “Er ligt een resem bewijzen op tafel tegen de beklaagde. Er is het DNA, de bewakingsbeelden en de accurate versie van het slachtoffer”, klonk het in de rechtbank. “Hij ontkent zijn daden en toonde geen enkel mededogen voor zijn slachtoffer.” Vervroegde vrijlating blijft echter mogelijk “met een duidelijk reclasseringsplan”.

Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is de situatie onbegrijpelijk. “Nadat hij een dakloze gruwelijk vermoordde, een korte gevangenisstraf kreeg en vrijgelaten werd, verkrachtte hij een jonge studente op weg naar huis. Hij gaat voor de vrijspraak…”, reageerde hij op sociale media. “Straf verkrachters en moordenaars keihard, maak recht weer rechtvaardig, en bescherm onze mensen!”

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen