8.9 C
Brussel

Moord Haaltert alweer justitieblunder? Politie zou parket hebben gealarmeerd

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen weekend vond een dubbele moord plaats in Haaltert. Het blijkt om een familiedrama te gaan. Een ex-partner vermoordde zijn vrouw en haar zoon na een relatiebreuk. De ochtend ervoor op vrijdag had de vrouw echter aangifte gedaan wegens belaging. Het parket besloot na een verhoor van de man dat hij kon gaan met louter een contactverbod, ondanks een alarmerend rapport door de politie.

In een villa in Denderhoutem, een deelgemeente van Haaltert, werden zaterdag de lichamen van moeder Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel (22) gevonden. De verdachte dader was de stiefvader van de jongen: Danny Van Goethem (51). Maar het parket van Oost-Vlaanderen had moeten weten dat de stiefvader niet vrijgelaten mocht worden, stelt nu strafpleiter Anthony Mallego.

Mallego vertegenwoordigde eerst nog – vrijdag – moeder Miren in de belagingszaak. Nu vertegenwoordigt hij de biologische vader van Michiel. Miren had vrijdag namelijk een klacht ingediend voor belaging (stalking) tegen haar partner Danny. Die werd opgepakt en verhoord. Meester Mallego vertelt aan VRT dat Miren vrijdag gerustgesteld was dat haar partner was opgepakt. “Ze wist niet dat hij daar zo snel weer zou staan.”

Politie gaf informatie die beslissing parket tegenspreekt

Maar Danny werd wel degelijk vrijgelaten. Hij kreeg enkel een contactverbod. Volgens het parket was er geen indicatie dat de man zou overgaan tot de vreselijke feiten. Toch deed hij dat.

Mallego klaagt de voorkombare situatie aan. “Wij hebben andere informatie gekregen, dat het toch wel een zeer alarmerende situatie was en dat de politiediensten die informatie ook hebben overgemaakt aan het parket”, zo vertelt de advocaat aan VRT. “Mijn cliënt is bijzonder kwaad dat men een andere beslissing heeft genomen, dat men de verdachte heeft vrijgelaten met een contactverbod en dat het dat dan was. Want de gevolgen zijn natuurlijk gruwelijk.”

Wat er met Danny is gebeurd, is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft hij zichzelf van het leven beroofd. Zijn lichaam is nog niet gevonden.

Wie hulp zoekt of vragen heeft over zelfdoding kan gratis bellen naar 1813 of surfen naar zelfmoordlijn1813.be. Heb je een vraag over geweld, misbruik of mishandeling, dan kan je terecht bij de hulplijn 1712.

BRON:VRT NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen