Het nieuwe jaar begon dramatisch voor Doreen Van Steen (36), dj en moeder van drie dochters uit Waasmunster. Zo meldt Gazet van Antwerpen. Tijdens een optreden in Gent werd ze slachtoffer van spiking: iemand deed rohypnol, een beruchte verkrachtingsdrug, in haar drankje. “Alles werd wazig en ik voelde me plots heel moe”, vertelt Doreen in een interview aan GvA. Dankzij haar vrienden kon ze veilig naar huis, maar de impact van het incident is groot.
Doreen voelde zich tijdens haar derde optreden onwel en vroeg het personeel om een plek om te rusten. Haar vrienden drongen erop aan dat ze naar huis ging. “Van de taxirit herinner ik me bitter weinig. Ik ben thuis op mijn bed neergevallen. Pas een uur later ontwaakte ik. Ik had zelfs mijn jas en schoenen nog aan. Toen ik wou rechtstaan, viel ik gewoon omver. Toen had ik door dat iemand drugs in mijn drank had gedaan”, vertelt ze verder in het interview.
Een waarschuwend verhaal
Via sociale media deelde Doreen haar ervaring om andere vrouwen te waarschuwen. “Ik kreeg meteen heel veel respons van vrouwen die het ook hadden meegemaakt. Het gebeurt nog veel meer dan we denken”, zegt ze. Met haar organisatie ‘Loud Ladies’ zet Doreen zich in voor de rechten van vrouwelijke dj’s in ons land. Zo benadrukt ze het belang van bewustwording en voorzorgsmaatregelen.
Reactie van Vlaams Belang
Ook het Vlaams Belang reageerde op het incident via Instagram. In een post schreef de partij:
“Voor de jonge DJ en moeder Doreen begon 2025 in mineur. Er werd een verkrachtingsdrug in haar drankje gedaan, waarna ze voor uren buiten bewustzijn was. Verkrachters en andere perverten moeten zwaar gestraft en uit onze samenleving gehaald worden!”
Dit bericht op Instagram bekijken
Het Vlaams Belang benadrukt al langer het belang van een harde aanpak van seksueel geweld. De partij pleit voor strenge straffen en onmiddellijke verwijdering van verkrachters uit de samenleving. Volgens het Vlaams Belang toont dit incident opnieuw aan dat het huidige veiligheidsbeleid faalt. De partij roept op tot meer politietoezicht en bewustwordingscampagnes om de veiligheid van vrouwen te vergroten.
Lees ook: