13.4 C
Brussel

Meisjes worden lastiggevallen aan kleedhokjes na schoolzwemmen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In zwembad Lago De Meerminnen in Beveren werden enkele jonge meisjes uit het derde leerjaar lastiggevallen door enkele ‘jongeren’ uit Antwerpen. “Er werd op de deuren van de kleedhokjes gebonkt en er gebeurden ook ongeoorloofde zaken met hun smartphone”, vertelt schepen van onderwijs Katrien Claus (cd&v). De school van de meisjes deed aangifte. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Woensdag gingen leerlingen van de Lindenlaanschool schoolzwemmen in Beveren. Na het zwemmen werden enkele meisjes van die school lastiggevallen door enkele ‘jongeren’ van het Sint-Lievenscollege in Antwerpen. De ‘jongeren’ waren 14 à 15 jaar.

Lastigvallen in kleedhokjes

Bij het omkleden werden de meisjes lastiggevallen door gebonk op hun deur en verschenen er ook hier en daar smartphones. “Ze bonkten op de kleedhokjes van de meisjes die zich aan het omkleden waren om naar school terug te keren”, vertelt Katrien Claus. “Ze maakten ook gebruik van hun gsm, maar of er foto’s zijn genomen moet momenteel nog bewezen worden. De politie onderzoekt de zaak.”

Op school werden de meisjes onmiddellijk opgevangen door een zorgleerkracht, kregen ze begeleiding en worden ze in de gaten gehouden, aldus Claus. De Lindenlaanschool heeft contact opgenomen met de politie en deden aangifte. De politie zal de camerabeelden analyseren en een onderzoek starten. Het Antwerpse Sint-Lievenscollege is niet meer welkom in zwembad Lago De Meerminnen.

Eline Dobbelaere
Eline Dobbelaere
Eline Dobbelaere (Gent, 2004) is student politieke wetenschappen en weekendredacteur bij V-Nieuws.

Gerelateerd

Meest gelezen