13.6 C
Brussel

MCC kondigt actie voor vrije meningsuiting aan in Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Mathias Corvinus Collegium (MCC), een Hongaarse denktank die samen met verschillende andere organisaties het NatCon-congres in Brussel heeft georganiseerd, is verontwaardigd over de poging tot censuur van burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node. Hij probeerde het congres illegaal stop te zetten. Daarom kondigt het MCC een protest aan tegen censuur in Brussel op donderdag 18 april. Eén van de sprekers is niemand minder dan Vlaams Belang-senator Bob De Brabandere. MCC heeft deze actie aangekondigd via hun website.

De NatCon-conferentie, die van 16 tot en met 17 april plaatsvond in Sint-Joost-ten-Node, stuitte op veel tegenstand vanuit linkse hoek. Naast groepen gewelddadige antifa-activisten, werkte ook het stadsbestuur van Brussel zelf tegen. Het congres moest tweemaal van locatie veranderen vanwege deze tegenwerking. De derde locatie, die zich net in Sint-Joost-ten-Node bevond, was ook bijna het slachtoffer van censuur. Burgemeester Emir Kir beval de politie om het congres stil te leggen, maar dit lukte niet. Kir kreeg hierna veel kritiek, zowel binnen als buiten België.

Actie voor vrijheid van meningsuiting

Eén van de medeorganisatoren van het evenement, het MCC, betreurt deze poging tot censuur ten zeerste. Zij staan pal voor het recht op vrijheid van meningsuiting. Op de tweede dag van het congres verspreidden ze een brief met een duidelijke boodschap: stop censuur.

De brief kondigt een actie aan in Brussel voor het behouden van onze vrijheden. Naar eigen zeggen zijn zij vastbesloten om dit recht te verdedigen. Ze zullen tijdens de actie een manifest uitbrengen, dat zich hier duidelijk over uitspreekt. Naast de directeur van het MCC, professor Frank Füredi, zal ook Vlaams Belang-senator Bob De Brabandere aanwezig zijn om het heilige recht tot vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

BRON:MCC
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen