18 C
Brussel

Man niet naar de cel voor “seksuele relatie” met 13-jarig meisje

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De 27-jarige cafébaas Y.T. moet niet naar de cel voor “seksuele handelingen” met een 13-jarig meisje uit Turnhout. Dat meldt HLN. “Ik voelde me terug kind en wilde met haar experimenteren”, zei de dader. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier jaar opgelegd.

Toen een 13-jarig meisje uit Turnhout seksuele opmerkingen begon te maken op school, trok de directrice aan de alarmbel. “Ze meldde dat één van de leerlingen op de school een relatie had met een volwassen man”, volgens openbaar aanklager Hanne Hendrickx. “De directrice had de ouders van het meisje er over aangesproken, maar zij hielden hun handen er van af.”

De vriendin van dader Y.T. confronteerde hem met de feiten, maar dat leverde haar een pak slaag op. Uiteindelijk trok de vader van de vrouw ook naar de politie voor partnergeweld. Uit onderzoek van de smartphones van Y.T. en het meisje bleek dat de twee een ‘seksuele relatie’ hadden.

‘Seksuele relatie’ met 13-jarig meisje

“Hij oefende een mentale druk op het meisje uit om de relatie in stand te houden”, vervolgt Hendrickx in HLN. De aanklager vorderde een gevangenisstraf van 5 jaar, de 27-jarige dader hoopte op een voorwaardelijke straf. “Hij kon zichzelf er niet in tegenhouden”, beweerde zijn advocaat.

“Het gaat om ernstige feiten waarbij de beklaagde een totaal gebrek aan respect heeft getoond naar het slachtoffer toe”, zei de rechter. Toch legde hij de man slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar op. Y.T. moet zich slechts laten begeleiden en een vast adres hebben. Hij is eveneens voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen