1.1 C
Brussel

Mama Rousseau opgevorderd om zoon te verdedigen

Gepubliceerd:

- Advertisement -
Na het ontslag van Conner Rousseau komen onder andere de moeder van Rousseau en nieuwe voorzitster Melissa Depraetere de gevallen voorzitter verdedigen in ‘De Zevende Dag‘. Daar beweert zijn moeder dat de zatte nacht en de ‘gedwongen’ coming-out samenhangen.`
 
De moeder van Conner Rousseau, ex-burgemeester van Sint-Niklaas Christel Geerts (Vooruit) verdedigt haar zoon in ‘De Zevende Dag’. Ze erkent dat Rousseau foute uitspraken heeft gedaan, maar vindt wel dat hij er “goed op gereageerd” heeft. Enkele Vooruit-kopstukken, onder wie nieuwe voorzitster Melissa Depraetere, maar ook de moeder van Conner Rousseau, vertikken het om de uitspraken van hun ex-voorzitter ‘racistisch’ en ‘seksistisch’ te noemen. Het is ondertussen echter wel duidelijk dat het om racisme, fatshaming en seksueel grensoverschrijdende uitspraken over een vriendin gaat.

“Ouder van het stoute kind die bij directrice van school moet komen”

Op X is de verschijning van mama Rousseau een veelbesproken onderwerp. Vlaams parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) schrijft: “De mama van Conner in De Zevende Dag is een beetje zoals de ouder van het stoute kind dat bij de directrice van de school moet komen. ‘Maar ’t is ne goeie jongen zenne.'” Ook volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) reageert: “Bij de redactie van De Zevende Dag moeten ze gedacht hebben: ‘Hoe kunnen we de sossen helpen?’ Met de moeder van Conner Rousseau, met Melissa Depraetere en met Jinnih Beels die ongegeneerd promopraatjes mogen opvoeren.”

Zatte nacht hangt samen met zwaar jaar

Volgens Geerts moeten we allemaal wat meer begrip tonen voor Rousseau, die zich gewoon eens wou amuseren na alle heisa rond zijn ‘gedwongen’ coming-out. “Het is voor mij één geheel, het verhaal van de coming-out en de zatte nacht”, zegt ze. “Hij was niet klaar voor die coming-out en zoiets jaagt je op.” Ze zegt dat het momenteel niet goed gaat met haar zoon. “Ik vind dat hij heel professioneel is gebleven, tot en met de persconferentie, maar nu komt alles naar boven natuurlijk.”

BRON:VRT MAX
Eline Dobbelaere
Eline Dobbelaere
Eline Dobbelaere (Gent, 2004) is student politieke wetenschappen en weekendredacteur bij V-Nieuws.

Gerelateerd

Meest gelezen