13.6 C
Brussel

Lamont (VB): “lusten voor werkgevers, lasten voor de samenleving”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

We moeten binnenlands onze mensen activeren in plaats van goedkope arbeidsmigranten te importeren, en landelijke gemeenten verdienen meer aandacht. Dat benadrukt Tom Lamont, Vlaams Parlementskandidaat voor het Vlaams Belang in West-Vlaanderen, in de studio van V-CAST.

De pro-migratie-uitspraken van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) kunnen op weinig begrip rekenen van Tom Lamont. Het is “eigenlijk moderne slavernij” die ook Vlaamse lonen laag houdt, benadrukt de Vlaams Belang-kandidaat. “De lusten zijn voor de werkgevers, maar de lasten komen we terecht bij onze samenleving.”

Die ingesteldheid leeft ook bij werkgeversorganisaties als VOKA, erkent Lamont. “We hebben in ons land nog een redelijk grote vijver om in te vissen”, dus werkkrachten importeren is niet aan de orde. “Als we kijken naar arbeidsmigranten van buiten de EU, zien we dat slechts een op de twee effectief werkt”, benadrukt hij.

Lamont voor landelijke gemeenten

De kandidaat voor het Vlaams Parlement, die op plaats vijf op de West-Vlaamse lijst staat, zet zich politiek sterk in voor de kleinere gemeenten van Vlaanderen. “Financieel, maar ook maatschappelijk, wordt heel weinig gekeken naar die landelijke gemeenten”, benadrukt Lamont.

Daarom wil hij het Gemeentefonds opnieuw eerlijk gaan verdelen. “Een stad zoals Gent of Antwerpen krijgt gemiddeld 1.500 euro per inwoner”, zegt hij. “Als we dat vergelijken met het platteland, dan gaat het over 270 euro per inwoner. Dan kun je niet meer zeggen dat het op een correcte manier verdeeld is.” Ook middelgrote steden zien af onder het huidige beleid.

Meer horen? Bekijk de volledige V-CAST.

BRON:V-CAST
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen