18.7 C
Brussel

Kurt Moons (VB) over de Kamer: “allesbehalve democratisch”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag legde Kurt Moons (Vlaams Belang) de eed af in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “Het is een raar gevoel om hier aanwezig te zijn”, zei hij bij Villa Politica. “Dit instituut is feitelijk allesbehalve democratisch, als je ziet dat MR evenveel zetels heeft als het Vlaams Belang met 250.000 minder stemmen.” 

Meteen na zijn eedaflegging maakte Kurt Moons duidelijk dat hij door de Vlamingen verkozen was om ook de Vlaamse belangen te behartigen. “Ik zie dat het van kwaad naar erger gaat in dit land. Al veertig jaar vormt men coalitieregeringen die steeds meer en meer schulden opstapelen. De enige manier om dit op te lossen is eigen Vlaamse staatsvorming.”

De Vlaams Belanger is dankbaar voor zijn verkiezing tot de Kamer, maar heeft ook een dubbel gevoel bij “dit instituut dat al meer dan 190 jaar de Vlamingen in het defensief drukt.” Volgens Moons hebben we in dit land “twee verschillende volkeren, twee verschillende naties en daar moeten we iets aan doen.”

Kurt Moons (VB) in de Kamer

Ook het overgewicht van de Franstalige stem kaartte hij nogmaals aan. De Kamer “is feitelijk allesbehalve democratisch als je ziet dat bijvoorbeeld MR evenveel zetels heeft als het Vlaams Belang met 250.000 minder stemmen”, volgens Moons. “Dat wil zeggen dat elke Vlaamse stem in dit geval 30 procent minder waard is dan een Waalse.”

Het nieuwe Kamerlid wil dat “zo veel mogelijk mensen beseffen dat we niet in een echte democratie leven.”

Lees ook:

“Vlaamse stem blijkt keer op keer minder waard dan een Waalse”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen