8.6 C
Brussel

Kraakpand vol migranten vat vlam in Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op het Vossenplein in Brussel heeft een gebouw vuur gevat. Het zou gaan om een kraakpand, waar tientallen vluchtelingen en asielzoekers illegaal verbleven. Volgens de brandweer is de brand zelf weer onder controle. Hoe het gebouw vlam heeft gevat en wat er zal gebeuren met de vluchtelingen die er illegaal verbleven, is nog niet bekend. Dit meldt VRT.

Het Vossenplein in de Brusselse Marollenwijk werd dinsdagnamiddag opgeschrikt door hevige rookwalmen en een brandgeur. De oorzaak hiervan was een brandend huis, namelijk het voormalige Hotel Galia. In het gebouw bevonden zich een tiental vluchtelingen en asielzoekers die het pand gekraakt hadden en zich daar thuis hadden gemaakt.

Woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw, bevestigt tevens aan VRT dat het om een kraakpand gaat. Ook laat hij weten dat er geen gewonden zijn gevallen. Naast de brandweer was ook het Rode Kruis aanwezig om hulp te verlenen waar nodig. Drie van de migranten zijn naar het ziekenhuis gebracht om daar verder verzorgd te worden.

Kraakpanden

Wanneer de vluchtelingen het oude hotel gekraakt hebben, is nog niet bekend, evenmin als de oorzaak van de brand. Deze zou zijn gestart op zowel de derde verdieping als op zolder. Van kwade opzet is nog geen sprake, maar dat kan veranderen als de politie hun onderzoek afrondt.

Het gebruik van kraakpanden door migranten voor onderdak is niets nieuws in Brussel. Zelfs de Wetstraat telde enkele maanden geleden een kraakpand vol asielzoekers. Dit pand is inmiddels ontruimd. Dergelijke panden zijn in de meeste gevallen onveilig. In augustus brak er nog een vechtpartij uit tussen een tiental illegalen in een kraakpand in Vilvoorde.

BRON:VRT
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen