14.3 C
Brussel

Kopschoppers mishandelen jongen met verstandelijke beperking

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De zwakbegaafde Matthias (29) uit Evergem werd begin april door twee kopschoppers in het ziekenhuis getrapt. De dader, een 23-jarige, kon snel opgepakt worden. De 57-jarige handlanger die alles filmde, werd eveneens gearresteerd. Hun aanhouding werd nu voor de tweede keer verlengd. Dat meldt HLN

Matthias is 29 jaar oud, maar heeft de mentale leeftijd van een 6-jarig kind. De twintiger verblijft daarom in Sint-Kruis-Winkel, een centrum voor mensen met een beperking. Zogezegde vrienden lokten Matthias naar Zottegem. Ze beloofden hem een GSM en 10 euro, wat voor de zwakbegaafde Matthias voldoende was om overstag te gaan. 

In de val gelokt

Matthias trok dus naar Zottegem, waar het al snel fout liep. In de woning van een van de daders werd hij zonder aanleiding een eerste keer in elkaar geslagen. Op beelden die gemaakt zijn op vraag van N.R., een van de daders, is te zien hoe hij het zwaar te verduren krijgt. Niet veel later volgt een tweede afranseling. 

De jongen kon uiteindelijk ontsnappen en vluchtte in de richting van het station van Zottegem. De laffe daders wilden hem echter niet laten gaan en sloegen een derde keer toe. Er volgt een vuistslag, waarna Matthias tegen de grond wordt gewerkt. Terwijl hij weerloos neerligt, krijgt hij een paar rake trappen tegen het hoofd. Na 15 seconden vindt N.R. het welletjes, en laat hij Matthias voor dood achter. 

Bloedklonter

Een buurtbewoner zag de jongen roerloos liggen en verwittigde de hulpdiensten. Een bloedklonter in de hersenen was het verdict. Matthias moest drie dagen in het ziekenhuis verblijven, weliswaar onder strenge bewaking. De familie van de jongen heeft schrik voor wat de toekomst zal brengen. Indien beide daders vrijkomen, gaat Matthias daar volgens hen niet goed op reageren. Beide kopschoppers werden door de raadkamer voor minstens 30 vastgezet.

De afgelopen weken berichtten de media over verschillende geweldsincidenten waarbij veelal allochtone relschoppers voor problemen zorgden.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen