13.5 C
Brussel

Klaas Slootmans (VB): “Er is een asieltsunami bezig”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op zondag was Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) te gast bij De Zevende Dag op VRT om tegenover viceminister-president van Vlaanderen Gwendolyn Rutten (Open Vld) te spreken over onder andere immigratie en de demografische toekomst van Europa.

Tegenover viceminister-president van Vlaanderen Gwendolyn Rutten (Open Vld), heeft Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) het fel bekritiseerde EU-migratiepact aangepakt. “Dit immigratiepact is een illustratie van een EU die tegen de wil van het volk regeert, en zelfs landen beboet die eigenlijk geven aan die volkswil”, aldus Slootmans. “Mevrouw Rutten zegt dat als iemand zijn eerlijke deel doet, dat het allemaal wel in orde komt.”

“Ik denk dat men toch de perspectieven in ogenschouw moet nemen: Afrika telt vandaag 1,2 miljard inwoners. de VN zegt dat dit er tegen 2050 2,5 miljard zijn. Ontwikkelingseconomen zeggen dat 40 procent daarvan hierheen wil komen”, legt Slootmans uit. “Mevrouw Rutten, dat wil dus zeggen dat in de komende 25 jaar ons continent van 500 miljoen mensen zal aangroeien met nog zo’n 1 miljard mensen. Dat is het perspectief dat dit migratiepact ons geeft.”

“En wat gebeurt er? Er is een asieltsunami bezig. En wat zegt mevrouw Rutten? We gaan het water eigenlijk gewoon een beetje verdelen over de kelders en dan komt het allemaal wel goed”, merkt Slootmans ten slotte op. “Nee, we moeten die dijken verhogen, door de opvang in eigen regio te organiseren én door wie illegaal het land binnentreedt nooit legaal verblijf te geven.”

BRON:VRT
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen