18 C
Brussel

Kickbokser Jamal Ben Saddik gearresteerd voor ontvoering en mishandeling

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen zaterdag werd de Antwerpse kickbokser Jamal Ben Saddik (33) gearresteerd in een onderzoek naar een ontvoering in het drugsmilieu. De raadkamer in Antwerpen beslist woensdag of hij langer in de cel moet blijven. Ook een tweede verdachte (22) zit momenteel in de cel. Saddik werd onlangs nog veroordeeld voor oplichting en witwassen. Dat meldt VRT.

De ontvoering zou betrekking hebben op een 29-jarige havenarbeider die betrokken was bij een drugsdeal. Volgens Het Nieuwsblad zou de man een voorschot hebben aangenomen voor de uithaling van cocaïne, maar vervolgens niets hebben ondernomen. De havenarbeider werd kort nadien bij zijn thuis opgewacht door twee krachtpatsers, die hem ontvoerden en stevig mishandelden.

De federale gerechtelijke politie startte een onderzoek, dat meteen leidde naar de bekende Antwerpse kickbokser, Jamal Ben Saddik. Hij was wellicht een van de opdrachtgevers van de ontvoering. Saddik en een andere 22-jarige man werden gearresteerd. “De onderzoeksrechter besliste om hen aan te houden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving met doodsbedreiging, verboden wapendracht en deelname aan een criminele organisatie”, stelt Kato Belmans, woordvoerder van het Antwerps parket.

Jamal de recidivist

De raadkamer in Antwerpen bevestigde maandag reeds de aanhouding van de 22-jarige verdachte. Woensdag moet Jamal Ben Saddik verschijnen. Saddik is geen onbekende bij justitie: hij kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. Eind juni werd hij nog samen met zijn broer veroordeeld in een witwasdossier. Jamal Ben Saddik kreeg veertig maanden cel en 40.000 euro boete, aldus VRT.

BRON:VRT
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen