5.8 C
Brussel

‘Jongeren’ op Parijse metro: “F*ck de Joden, we zijn nazi’s en trots”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Videobeelden uit de Parijse metro gingen viraal op sociale media. Hierop zijn allochtone ‘jongeren’ te zien die roepen “F*ck de Joden”, “Lang leve Palestina” en “We zijn nazi’s en we zijn daar trots op”. Ze zouden ook haat tegen Frankrijk en de politie uitgedrukt hebben. Het parket van Parijs opende een onderzoek. Dat meldt Le Parisien.

“Een gemiddelde dag op metrolijn 3”, klinkt het bij de vrouw die de virale beelden opnam op de Parijse metro. Daarop is een groep allochtone ‘jongeren’ te zien en te horen die anti-Joodse en pro-Palestijnse slogans scanderen: “Lang leve Palestina”, “f*ck de Joden” en “we zijn nazi’s en we zijn daar trots op”.

Volgens de jonge vrouw begon de groep eerst boodschappen te zingen “tegen de politie” en “tegen Frankrijk”. Op de vraag waarom ze het land dan niet verlieten, zouden ze gereageerd hebben dat ze liever verder de sociale zekerheidsdienst RSA willen uitbuiten. “Lang leve [de bijstand], maak de RSA leeg”, citeert Le Parisien.

Onderzoek naar wandaden op Parijse metro

Het hoofd van de Parijse politie, Laurent Nuñez, liet weten dat hij melding gemaakt had van het incident. Hij noemde de opmerkingen “schokkend” en “onaanvaardbaar”. Voorlopig kom men de video nog niet authenticeren of dateren.

Ook het parket van Parijs bevestigde de aangifte van “antisemitische en haatdragende gezangen en kreten geuit op het openbaar vervoer” aan Le Parisien. Er werd “onmiddellijk een onderzoek geopend”.

Bekijk de beelden:

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen