9.7 C
Brussel

“Jobsite voor dragers van hoofddoek organiseert segregatie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

‘Hijabis at work’ is een jobsite die zich specifiek richt op moslima’s met een hoofddoek. Volgens het Vlaams Belang staat dit integratie in de weg. “Meer nog, de jobsite in kwestie organiseert segregatie”, stelt fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) in een mededeling. “Door het gebruik van de hoofddoek te faciliteren wordt de onderdrukking van de vrouw in de hand gewerkt.”

De jobsite ‘Hijabis at work’ is een vacaturedatabank voor vrouwen met een hoofddoek. De initiatiefneemster en ‘diversiteitsexpert’ Hanan Challouki is van mening dat bedrijven in het aanwerven van personeel geleid worden door angst. Een “angst voor het onbekende en om geconfronteerd te worden met bepaalde culturele en religieuze verschillen”. Hiervan zouden moslima’s dan hinder ondervinden.

“Challouki stelt dat we in 2023 leven en dat we ons daar maar eens overheen moeten plaatsen”, aldus Janssens. “Maar het is vooral stuitend dat we anno 2023 in het straatbeeld steeds meer met symbolen van onderdrukking, zoals hoofddoeken, worden geconfronteerd.”

Jobsite is exces van het probleem

De fractievoorzitter verklaart zijn positie wanneer het de hoofddoek betreft. “Het drukt ons op de realiteit van de steeds sneller gaande islamisering en omvolking. Een hoofddoek is geen banaal lapje stof en is even vrouwonvriendelijk als een boerka of een nikab. Het staat symbool voor de onderdrukking van de vrouw in de orthodoxe islam, van de heerschappij van de man over de vrouw. En het is ontegensprekelijk een opgestoken middelvinger, een regelrechte minachting tegenover onze westerse samenleving.”

Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een algemeen wettelijk hoofddoekverbod in het onderwijs en voor het overheidspersoneel. De mogelijkheid daartoe werd deze dinsdag nog door het Hof van Justitie bevestigd.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen