9.7 C
Brussel

Janssens: “Zet erkenning en subsidiëring Diyanet stop”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang is niet onder de indruk van het onderzoek dat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) heeft gestart naar de Diyanet-moskee in Tessenderlo. De imam veroordeelde homoseksuelen herhaaldelijk als zijnde pervers tijdens zijn preek, een punt dat vijftien keer werd benadrukt. “Het talent van het politieke establishment om te doen alsof ze verontwaardigd zijn wanneer zo’n preken opduiken, blijft verbazen”, stelt fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) in een mededeling. “De enige manier om deze islamitische homofobie aan te pakken, is door de erkenning en subsidiëring van Diyanet stop te zetten.”

De moskee in kwestie is een Turkse staatsmoskee die fungeert als een kanaal voor het verspreiden van het beleid van het Turkse regime. Het is opvallend dat de N-VA en de Open Vld al twaalf van deze moskeeën in Vlaanderen erkend hebben. De Diyanet-moskeeën zijn niet alleen onder formeel bewind van de Turkse staat, maar hun imams zijn ook verplicht om maandelijks verantwoording af te leggen aan de Turkse attaché.

Deze moskeeën hebben de afgelopen jaren een palmares aan schandalen opgebouwd. Een voorbeeld hiervan is het feit dat ze eerder de opdracht kregen van Erdogan om Turkse opposanten in het buitenland aan te geven.

Rutten zal niets ondernemen tegen Diyanet

“Ik verbaas me niet over deze homofobe preek”, aldus Janssens. “Het enige wat mij blijft verbazen, is talent van het politieke establishment om zich verontwaardigd te doen lijken wanneer dergelijke preken opduiken. Het is gewoon een feit dat de islam het niet erg goed voorheeft met homoseksuelen en dat nagenoeg alle moslimlanden homoseksualiteit strafbaar stellen, waarvan elf zelfs met de doodstraf.”

Volgens de Vlaams-nationalistische partij zal het initiatief van minister Rutten op niets uitdraaien. “Dit is allemaal veel geblaat en weinig wol”, concludeert de fractieleider. “Rutten spreekt nu enkel wat stoere taal, maar zal uiteindelijk niets doen. In totaal is er sinds de financiering al zo’n zes miljoen euro richting de Turkse staatsmoskeeën gegaan en zijn er alweer 21 erkenningsaanvragen van Diyanetmoskeeën ontvankelijk verklaard. De enige manier om deze islamitische homofobie aan te pakken, is door de erkenning en de subsidiëring van Diyanet stop te zetten.”

Bekijk de tussenkomst van Janssens in het Vlaams Parlement: 

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen