5.5 C
Brussel

“In de Seefhoek (Antwerpen) hebben drugsdealers vrij spel”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De drugsproblematiek in Antwerpen houdt aan. “In de Seefhoek hebben drugsdealers vrij spel. Voor de ogen van mijn tienjarig dochtertje”, getuigt een buurtbewoner in HLN. “Het stadsbestuur […] beseft niet wat er nog steeds op straat gebeurt, elke dag opnieuw. Het Schoon Verdiep is ver weg van de realiteit.”

Antwerpen, de stad van burgemeester Bart De Wever (N-VA) en zijn coalitiepartners Vooruit en Open Vld, gaat gebukt onder de onophoudelijke instroom van drugs en criminaliteit. Dealers hebben vrij spel in buurten als de Seefhoek, getuigt een bewoner in de krant HLN: “Eens opgepakt worden ze na een paar uur vrijgelaten.”

Na een middaguitstap wordt hij “door een tiental individuen voor de zoveelste keer gebombardeerd met de vraag of ik drugs wil kopen. Dit op een vrij agressieve manier, en in het bijzijn van mijn vrouw en tienjarige dochter. Geen schaamte, geen scrupules. En geen politie.”

“Het gemeentebestuur, de politie en justitie ‘erkennen het probleem’, maar nemen het niet weg. Integendeel.” De maatregelen die het stadsbestuur wel neemt, zijn vaak ineffectief of staan zelfs volledig los van de lokale omstandigheden, volgens de man. Zo moesten betonnen autobarrières drugsdealers weren, maar die komen al jaar en dag met scooters.

Seefhoek ontspoort, stadsbestuur kijkt weg

“Sommige buurten met een serieuze drugsproblematiek en -overlast, worden consequent over het hoofd worden gezien door het beleid”, vervolgt hij. “Zijn wij tweederangsburgers louter omwille van de buurt waarin we wonen? Waarom kunnen er in de joodse buurt continu politie en zelfs militairen patrouilleren, maar in de Seefhoek niet?”

“Het stadsbestuur slaat zich op de borst met haar ‘grote’ drugsvangsten, maar beseft niet wat er nog steeds op straat gebeurt, elke dag opnieuw. Het Schoon Verdiep is ver weg van de realiteit”, benadrukt de buurtbewoner. “Ga eens je eigen stad verkennen en met bewoners praten.”

“Dat er slechts een beperkt aantal middelen beschikbaar zijn. Maar ik begrijp niet dat de buurt waar ik met mijn gezin woon en waar de problematiek het grootst is, consequent wordt genegeerd. ‘The War On Drugs’ blijft in mijn wijk dode letter.”

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen