8.9 C
Brussel

Illegale migrant valt 18-jarige jongen aan met mes in Frankrijk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op dinsdag 21 november werd een 18-jarige jongen aangevallen door een illegale Algerijnse migrant in het Franse Brest. De migrant heeft de jongen met een mes aangevallen. Een verdachte is opgepakt en zal op vrijdag 24 november worden berecht, zo meldt het Franse medium Fdesouche.

Dinsdag rond 22.30 uur werd een 18-jarige Franse jongeman aangevallen door een illegaal bij een tramhalte. Dit incident vond plaats in de wijk Recouvrance in Brest. De illegale migrant probeerde zijn zak te stelen en verwondde hierbij de jongen met een mes, waarna hij op de elektrische step van de jongen vluchtte.

De politie heeft een verdachte gearresteerd die momenteel in de gevangenis zit en voor de rechter zal verschijnen.

Profiel van de man

Het zou gaan om een 42-jarige illegale migrant van Algerijnse nationaliteit. Deze persoon had het Franse grondgebied al moeten verlaten omdat hij daarvoor een bevel had ontvangen (“OQTF”, “Obligation de Quitter le Territoire Français”). Hij stond al geruime tijd op de radar van de Franse politie vanwege verdenking van verschillende inbraken, wat door DNA-tests is bevestigd.

De verdachte ontkent alle beschuldigingen. Er wordt vermoed dat er mogelijk nog andere personen bij de inbraken betrokken waren.

Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen