5.9 C
Brussel

Huybrechts: “Allochtone criminelen moeten straf in eigen land uitzitten”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Deze week voert het gevangenispersoneel van verscheidene penitentiaire instellingen doorheen Vlaanderen actie. Ze worden alsmaar meer het slachtoffer van fysiek geweld en hun werk wordt bijzonder bemoeilijkt door de overbevolking in de gevangenissen. Lijsttrekker voor de Vlaamse Brabantse Kamerlijst voor het Vlaams Belang Britt Huybrechts treedt hen bij: “Het Vlaams Belang pleit dan ook al jaren voor hardere straffen tegen die misdadigers die geweld plegen op agenten en zeker op cipiers”, klinkt het voor de camera van V-NIEUWS.

Gisteren, maandag, werd in de gevangenissen van Gent en Oudenaarde gedurende 24 uur gewerkt met een minimale bezetting, en in de komende dagen zullen Turnhout, Merksplas, Antwerpen, Bergen, Brugge en Hasselt volgen.

Huybrechts uit dan ook resoluut begrip voor de acties van het gevangenispersoneel. “Het Vlaams Belang pleit dan ook al jaren voor hardere straffen tegen die misdadigers die geweld plegen op agenten en zeker op cipiers.”

Huybrechts: “40 procent van vreemde origine”

Deze week heeft het aantal gedetineerden in onze gevangenissen, waar plaats is voor 10.700 mensen, de grens van 12.000 gepasseerd. Opvallend is dat veel delinquenten van allochtone komaf zijn.

“Als we naar de overbevolking gaan kijken, dan zien we dat 30 procent van hen illegaal is en 40 procent van hen ook van vreemde origine is”, aldus Huybrechts. “Het Vlaams Belang bepleit ook – opnieuw al jaren – dat zij hun straf in hun eigen land uitzitten in plaats van in ons land.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen