18.7 C
Brussel

‘Halaltoerisme’: buitenlandse moslima’s komen massaal naar Antwerpen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Antwerpen is een opmerkelijke vorm van winkeltoerisme ontstaan: ‘halaltoerisme’. Steeds vaker arriveren bussen vol met moslima’s vanuit Nederland om te shoppen in de vele Antwerpse halalwinkels, meldt Gazet van Antwerpen. Er is echter helemaal geen parking beschikbaar voor al die bussen. “Dat hadden we nu écht nodig in Antwerpen!”, spot Filip Dewinter (Vlaams Belang) op X.

Antwerpen is weer een nieuw fenomeen rijker. De stad is recent de bestemming geworden van bussen vol Nederlandse moslima’s. Die reizen naar de Antwerpse stad omwille van de vele halalwinkels die daar zijn, meer specifiek in winkelcentrum Den Tir.

Dit halaltoerisme zorgt echter voor problemen: Antwerpen heeft immers helemaal geen parkeergelegenheid voor al die bussen. Toch vindt Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen dit een positief fenomeen. “Als dat zogenaamde ‘halaltoerisme’ kan zorgen voor een economische injectie en er meer winkels en welvaart worden gecreëerd, dan moeten we daar ook als stad naar gaan kijken”, vindt hij.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) is sceptisch. Hij wijst op de mogelijke overlast die het halaltoerisme kan veroorzaken. “Je gelooft het niet… Hoera, het zelfstandigensyndicaat is blij want in Antwerpen hebben ze een nieuw fenomeen ontdekt: halaltoerisme.”, tweet hij op X. “Dat hadden we nu écht nodig in Antwerpen!”

Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen