1.8 C
Brussel

Grote politiemacht op poten in onderzoek naar Duits islamitisch centrum

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Duitsland is er een grote politieactie gaande. Deze donderdagmorgen heeft de Duitse politie 50 gebouwen doorzocht. Dit in verband met islamitische geradicaliseerden die steun zouden betuigen aan de Hezbollahbeweging. Dit meldt de VRT. “Mag hier ook wel eens gebeuren”, reageert Vlaams Parlementslid Jan Laeremans (Vlaams Belang) op X. 

De Duitse politie is een onderzoek gestart naar een islamitisch centrum in Hamburg. Door de oorlog in Israël hebben ze besloten om dit onderzoek te versnellen. Het centrum zou namelijk banden hebben met de Libanese terroristische Hezbollahbeweging. De Hezbollahbeweging speelt namelijk een rol in de oorlog tussen Israël en Hamas. De beweging heeft tevens raketten afgevuurd richting Israël.

“Ze zouden ook erg anti-Israëlisch zijn en antisemitische propaganda hebben verspreid. De oproep om de organisatie door te lichten, klinkt al langer, maar is door de oorlog veel luider geworden”, meldt de Duitslandcorrespondent van de VRT.

De 50 doorzochte gebouwen bevinden zich in 7 verschillende deelstaten, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn honderden agenten en onderzoekers ingeschakeld.

Als dat zo is dat die islamitische beweging steun verleent aan de Hezbollahbeweging in Libanon dan is dat in strijd met de Duitse Grondwet.

Onderzoek in andere Europese landen?

Voorlopig zien we geen gelijkaardige onderzoeken opduiken in andere landen, ondanks de vele incidenten in Frankrijk bijvoorbeeld. In ons land zien we ook veel islamitische propaganda en slogans in de manifestaties voor Palestina.

Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang, Jan Laeremans is voorstander om in Vlaanderen ook onderzoeken te voeren naar het islamitische milieu. “Mag hier ook wel eens gebeuren”, was zijn reactie op X.

BRON:VRT
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen