13.6 C
Brussel

Grote Belgische drugscrimineel opgepakt in Berlijn

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eén van de meest gezochte personen in ons land, de 48-jarige Tom Michielsen, is gearresteerd in Berlijn. Hij stond bekend bij zowel nationale als internationale instanties als een belangrijke drugshandelaar, onder andere van cannabis en heroïne, en werd om die reden gezocht. Dit meldt VRT.

Tom Michielsen, de 48-jarige drugshandelaar die al sinds 2021 op de ‘most wanted’-lijst van Europol staat, is eindelijk gearresteerd. De internationale drugshandelaar werd opgepakt in een horecazaak in Berlijn. Opmerkelijk genoeg was hij vorig jaar al gezien in dezelfde zaak.

Michielsen wist in 2020 te ontkomen aan de politie tijdens een inval in een villa in Spanje. Het wordt nu aangenomen dat hij zich sindsdien schuilhield in de Duitse hoofdstad.

Uitleveringsproces

Zowel België als Nederland hebben om de uitlevering van de drugscrimineel gevraagd. De man, die door een gezamenlijke inspanning van Belgische, Duitse en Nederlandse autoriteiten is gearresteerd, moet in beide landen een gevangenisstraf uitzitten. Michielsen is niet alleen in België veroordeeld voor georganiseerde drugshandel, maar ook in Nederland. Hij kreeg een celstraf van acht jaar voor de handel in cannabis, heroïne en andere illegale drugs.

Naar welk land hij als eerste zal worden overgebracht, is nog niet bekend. Het is waarschijnlijk dat België hem als eerste in hechtenis zal nemen, aangezien dat zijn land van herkomst is.

BRON:VRT
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen