18 C
Brussel

Geweld van Eindhoven tot Berlijn na Nederlandse zege tegen Turkije

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Nederland vierde uitbundig de kwalificatie voor de halve finale van het EK voetbal na een spannende 2-1-zege tegen Turkije. De vreugde bij de Nederlandse fans stond echter in schril contrast met de koude douche die Turken in heel Europa over zich kregen. Het verlies mondde in heel wat steden uit tot gewelddadige confrontaties, zo schrijft HLN.

Na de wedstrijd trokken zowel Nederlandse als Turkse supporters massaal de straat op om de uitslag te vieren of verwerken. Op verschillende plaatsen werd vuurwerk afgestoken, getoeterd en feestgevierd. In de Haagse Schilderswijk liep de spanning echter hoog op toen agenten met zwaar vuurwerk werden bekogeld. De politie greep rond middernacht in, maar de situatie verergerde toen steeds meer mensen de straat opgingen. De rust kon pas tegen 00:45 uur terugkeren.

Ook in Eindhoven kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen supporters. In Berlijn, waar veel fans zonder stadionticket de wedstrijd in een fanzone bekeken, liep de spanning na de tweede Nederlandse goal eveneens hoog op. Nederlandse en Turkse supporters raakten slaags met elkaar. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen of arrestaties zijn verricht.

De sfeer in de fanzone aan de Brandenburger Tor veranderde drastisch na de tweede Nederlandse goal. Wat begon als een vreedzaam samenzijn, eindigde ook daar in onrust en geweld, wat de vreugde over de overwinning een bittere nasmaak gaf.

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen