8.6 C
Brussel

Gerolf Annemans: “Wij zullen ons als verantwoordelijke partij gedragen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview in De Zondag licht Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Europees Parlement Gerolf Annemans zijn visie op de komende verkiezingen toe. Hierbij besprak hij de Europese Unie, de politieke toekomst van België en Vlaanderen en de massale migratie naar Europa.

In zijn interview met De Zondag overloopt Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Europees Parlement Gerolf Annemans enkele belangrijke doelen bij de komende verkiezingen. “Wij willen een zogenaamde opt-out voor migratie, zodat we geen migratiewetgeving opgelegd krijgen. Ook Denemarken heeft dat kunnen bekomen”, aldus Annemans. Ook in Nederland stemde men recent om een dergelijke opt-out na te streven.

Over de omvolking in Europa heeft Annemans ook een duidelijk standpunt. De vernietiging van inheemse volkeren en culturen door het migratiebeleid baart hem grote zorgen. “De massale immigratie van de voorbije jaren is het bewijs dat men daar ook effectief op een industriële en blinde manier mee bezig is”, aldus Annemans. “Al wat [de elite] niet kan controleren, zoals cultuur en identiteit, wil ze vernietigen.”

Gerolf Annemans over besturen en onafhankelijkheid

Over de recente overwinning van Geert Wilders (PVV) in Nederland is Annemans positief. Hij ziet de strategische aanpak van Wilders als een voorbeeld. “Wij gaan belangrijke beloftes realiseren”, benadrukt hij. “Elke politicus moet op zo’n moment de afweging maken wat essentieel is en wat niet.” Dat ook het Vlaams Belang constructief wil meebesturen, net als de PVV in Nederland, is duidelijk voor Annemans.

Op de vraag of het Vlaams Belang in een regering zou stappen zonder duidelijke afspraken over onafhankelijkheid, schenkt de politicus klare wijn: “Neen.” Voor Annemans moet er een duidelijke en realistische tijdlijn op tafel liggen. “Dat is essentieel voor ons.” Hierna “kunnen we onderhandelen over de boedelscheiding. Dat wordt dus een langzaam, maar zeker proces.”

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen