11.5 C
Brussel

“Vlamingen moeten zich bewust worden van de realiteit”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Deze avond was Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) te gast bij het programma ‘De afspraak op Vrijdag‘. Hij debatteerde er met politicoloog Dave Sinardet en Rik Van Cauwelaert over de protestmeeting van het Vlaams Belang en de Vlaamse onafhankelijkheid. “Het was een succes dat de tegenstanders pijn deed”, aldus Annemans. 

Annemans blikte met veel vreugde terug op de protestmeeting deze maandag. “We zijn zeer tevreden! Zowel Philippe Close (PS) als Sven Gatz (Open Vld), moeten inzien dat zo’n manifestatie pijn doet aan de tegenstanders.”

“We staan op een ‘momentum'”

Annemans blikte ook voorzichtig maar standvastig vooruit op een eventueel onafhankelijk Vlaanderen. “We staan voor een belangrijk ogenblik, waarvan ik denk dat het een belangrijke stap kan zijn richting Vlaamse onafhankelijkheid. In 2024 staan we voor een uniek moment, waarin de financiën van alle Franstaligen desastreus zijn. Ze zitten in de problemen en vragen om geld”, aldus het Europees Parlementslid.

“De Franse gemeenschap heeft elf miljard schulden, het Waalse gewest heeft in de afgelopen drie jaar een schuldtoename van 660% gehad, en Belfius heeft aangegeven het Waalse gewest niet langer te zullen financieren. Er zal geprobeerd worden om op een klassieke manier een Belgische regering te vormen en Vlaanderen de schulden te laten overnemen. Mijn pleidooi is dat de Vlamingen zich nu bewust moeten worden van de situatie en dat we nu moeten doorstoten.”

Ook Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) laat zich uit over het actualiteitsdebat en de uitspraken van Annemans.

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen