18.7 C
Brussel

Genadeloze afgang voor Biden na eerste presidentieel debat

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Donderdagavond vond in de VS het eerste presidentiële debat plaats tussen kandidaten Joe Biden (Democraten) en Donald Trump (Republikeinen). Het debat was evenwel volgens vriend en vijand een ramp voor de Democraten. Biden hakkelde en haalde woorden door elkaar. Hij maakte een enorm verwarde indruk en werd genadeloos neergesabeld door Trump. Bij de linkse Democraten is er nu regelrechte paniek over de keuze van hun kandidaat.

Bij CNN vond donderdag een eerste presidentieel debat plaats. Terwijl Trump boven de verwachtingen scoorde, een coherente indruk maakte en zelfs bij momenten de volwassene van de twee bleek (bijvoorbeeld tijdens een modderwedstrijd over wie het best kon golfen), bleek Biden bijzonder verward, onzeker en zenuwachtig.

De ene flater volgde na de andere bij Biden. Hij liet zo na aarzelen weten dat hij ‘Medicare’ (de Amerikaanse collectieve gezondheidszorg) versloeg, terwijl hij het over de coronacrisis had.

Er is nu – volgens de reguliere media – “blinde paniek” bij de Democraten over hun nominatie van Joe Biden. “Dit optreden veroorzaakt regelrechte paniek, het was pijnlijk om te zien. En er ís nog tijd voor de Democratische conventie in augustus.” Dat zei Van Jones, voormalig adviseur van oud-president Barack Obama (Democraten).

De voorverkiezingen/nominaties zijn evenwel niet zomaar weg te schuiven en grotendeels bindend.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen