22.2 C
Brussel

Geert Wilders wint SBS-debat

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisteren heeft Geert Wilders, leider van de PVV (Partij voor de Vrijheid), het SBS-debat ‘Het debat van Nederland’ gewonnen. Het debat vond plaats tussen de vier kopstukken van de vier partijen die het hoogste staan in de peilingen. Op een peiling van 5.202 leden behaalde Wilders 49 procent waarmee de mensen hem tot winnaar van het debat hebben verkozen. Dit bracht het Nederlandse medium Hart van Nederland. Wilders reageert zeer positief op X. 

Volgende week woensdag, 22 november, vindt de verkiezing plaats voor de Tweede Kamer in Nederland. Gisterenavond was daar een zeer belangrijk debat over op de Nederlandse zender SBS6. Het debat vond plaats tussen de vier kopstukken van de vier partijen die aan kop staan in de peilingen. De vier aanwezige kopstukken waren Pieter Omtzigt (NSC), Frans Timmersmans (GroenLinks-PvdA), Dilan Yeşilgöz (VVD) en Geert Wilders (PVV).

Met 49 procent werd Wilders als winnaar uitgeroepen. Dat bevestigt de goede resultaten van zijn partij in de laatste peiling (21 zetels). Volgens Wilders zelf gaan nog meer mensen op hen stemmen aanstaande woensdag. Op plek twee kwam Dilan Yeşilgöz (VVD) met 20 procent. De partij van, voormalig minister-president, Mark Rutte is gezakt in populariteit bij de Nederlandse bevolking. Pieter Omtzigt kreeg 19 procent en Frans Timmersmans maar 8 procent.

Mensen die besloten hadden om op VVD of NSC te stemmen kozen tijdens het debat toch voor Wilders. Volgens het medium heeft de PVV het meest gewonnen met het debat van gisterenavond.

Voor 63 procent van de kijkers zal het debat een invloed hebben op hun stem. 43 procent is zekerder geworden van zijn stem, mensen zijn beginnen te twijfelen (12 procent) en 8 procent zegt zelf van partij te willen veranderen.

Wilders scherp voor Timmermans

“Meneer Timmermans u krijgt €15.000 per maand aan wachtgeld van de Europese Commissie, u kan wachten maar deze mevrouw heeft geen geld en kan niet wachten, u heeft als leider van de sociaal democratie het contact met de werkelijkheid totaal verloren!” Dit waren de woorden van Geert Wilders gisteren tijdens het debat. Hij kreeg hierbij een groot applaus van het aanwezige publiek. Hij postte dit fragment ook op X.

Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen