5.9 C
Brussel

Francesca Van Belleghem (VB) pakt Nicole de Moor aan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Kandidaat-Kamerlid voor het Vlaams Belang Francesca Van Belleghem heeft zich op X uitgesproken tegen het EU-migratiepact, waarmee op donderdag door 27 lidstaten ingestemd werd. “[Het EU-migratiepact leidt tot] meer gecontroleerde, en niet minder ongecontroleerde immigratie, dus meer immigratie”, aldus Van Belleghem.

De lidstaten, het Europees Parlement en de Europese Commissie hadden in december al een principieel akkoord over het EU-migratiepact afgesloten, maar het nog niet technisch uitgewerkt. De Standaard meldt dat de 27 lidstaten van de Europese Unie nu hebben ingestemd met een pakket van tien punten, dat tot meer migratie zal leiden.

“Meer gecontroleerde, niet minder ongecontroleerde immigratie”

Op X reageert de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) verheugd. “Tijd om het migratiepact om te zetten in de praktijk. Samen zorgen we voor gecontroleerde migratie in de EU”, klinkt het eufemistisch, zwijgend over ongecontroleerde immigratie, die helemaal niet door het EU-migratiepact zal afnemen. Een eerder ICMPD-rapport heeft immers aangetoond dat het pact ertoe zal leiden dat zelfs meer migranten de oversteek naar Europa maken.

Kandidaat-Kamerlid voor het Vlaams Belang Francesca Van Belleghem reageert kritisch op De Moor: “Het EU-migratiepact leidt tot meer legale immigratie: arbeidsmigratie, gezinshereniging, etc. Het EU-migratiepact leidt niet tot minder illegale immigratie. Asiel na illegale oversteek is nog steeds mogelijk”, aldus Van Belleghem. “Meer gecontroleerde, en niet minder ongecontroleerde immigratie, dus meer immigratie.”

De 28-jarige Francesca Van Belleghem staat voor het Vlaams Belang op de derde plaats van de Oost-Vlaamse lijst voor de Kamer van volksvertegenwoordigers. Ze is juriste, gespecialiseerd in asiel en migratie.

Meer lezen over het EU-migratiepact:

Migratie naar Europa zal in 2024 toenemen door Migratiepact

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen