13.6 C
Brussel

Francesca Van Belleghem haalt terugkeerwet de Moor onderuit

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview met VRT NWS zegt staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor (cd&v) dat haar terugkeerwet voor meer medewerkingsplicht, escorteurs en dwangmaatregelen zal zorgen. Echter is er één detail waar ze volgens kandidaat voor de Kamer Francesca Van Belleghem (Vlaams Belang) in alle talen over zwijgt. “Het belangrijkste is wat er niet gezegd wordt”, aldus Van Bellegehem op X.

“In essentie [kunnen we] met de wet meer terugkeer organiseren. Dat is waar het om draait”, schrijft de Moor op X, alwaar ze een interview deelt met VRT NWS. In dat interview vertelt de staatssecretaris dat haar beleid voor heel wat nieuwe terugkeerbureaus en begeleiders heeft gezorgd.

Cijfers spreken boekdelen

“Het belangrijkste is wat er niet gezegd wordt”, reageert Van Belleghem. “Waar zwijgt Nicole de Moor over? Dat er in het wetsontwerp een verbod staat om gezinnen onder te brengen in terugkeercentra. Zo geef je aan elke illegaal het signaal: maak een kind, dan sturen we je niet meer gedwongen terug.”

“Het publiek valt keer op keer achterover als [partijvoorzitter] Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en ik de cijfers en feiten vertellen uit het boek Immigratiestop”, vervolgt ze. “Bijvoorbeeld: Niet-Belgen maken 13% uit van de bevolking. Maar in de criminaliteitscijfers zijn ze fors oververtegenwoordigd: 28% van de veroordeelden is vreemdeling, 36% van de verdachten is niet-Belg en maar liefst 43% van de gevangenisbevolking heeft niet de Belgische nationaliteit.”

“Laat criminele vreemdelingen hun straf uitzitten in het land van herkomst, en gebruik de juiste hefbomen (ontwikkelingshulp, handelsakkoorden, …) om dat af te dwingen,” besluit Van Belleghem kordaat.

Lees ook:

Maak kennis met Francesca Van Belleghem: “gezond verstand”

BRON:X
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen