14.3 C
Brussel

Flitsmarathon gaande vandaag

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Sinds 06u00 uur deze ochtend is een ‘flitsmarathon’ gaande. De federale wegpolitie en de lokale politiediensten slaan de handen daarvoor in elkaar. Het gaat om de negentiende flitsmarathon. Dat betekent dat gedurende 24 uren snelheidsovertredingen strikter opgevolgd (en dus gestraft) zullen worden. De politie kondigde dit zelf aan in een mededeling en via BELGA.

De bedoeling van de politie is kennelijk om minder dodelijke ongevallen op de banen te zien. Ongevallen aan een lagere snelheid zijn bewezen minder fataal te zijn.

Maar uit e-mailverkeer tussen de politie en justitie blijkt dat verkeersboetes ook dienen om de staatskas te spekken. In de berichten – die Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) aan het licht bracht – werd gesproken van het “benutten” van “alle mogelijke inkomstenbronnen”.

Afgaande op vorige cijfers zal deze marathon ook wel wat geld in het laatje brengen. Tijdens de flitsmarathon van 5 tot 6 oktober 2022 overschreed 4,23 procent van de gecontroleerde bestuurders de toegestane snelheidslimiet. Hierboven werden 318 rijbewijzen ingetrokken voor te snel rijden. En bij de achttiende flitscontrole, eind april 2023, reed 4,56 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Er werd toen op 635 plekken geflitst.

Lees ook:

Ortwin Depoortere: “De focus van Justitie ligt niet op verkeersveiligheid, maar op het vullen van de Staatskas.”

BRON:BELGA
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen