18.7 C
Brussel

Filip Dewinter: “Vlaams Parlement moet Vlaanderen leiden naar onafhankelijkheid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag vond de eedaflegging van de Vlaamse Parlementsleden plaats. Dat gebeurde onder leiding van tijdelijk voorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter (Vlaams Belang). In een interview met V-NIEUWS benadrukt hij dat dat Parlement de democratie moet respecteren. “Het Vlaams Parlement moet de volheid van bevoegdheid durven benutten om Vlaanderen te leiden naar zelfstandigheid.”

Niet alleen levert het Vlaams Belang Dewinter af als voorzitter, ook behoort de partij er nu, samen met N-VA, tot de grootste fracties. Volgens Dewinter zal de partij in het Vlaams Parlement een “echt rechtse en nationalistische oppositie voeren. Dat ontbreekt in het Vlaams Parlement.”

“Een regering, geleid door de N-VA, maar met de steun van de socialisten en de cd&v kan nooit de bedoeling zijn. Dit is een regering tegen de Vlamingen, tegen de wil van het volk en tegen de uitslagen van de verkiezingen”, aldus Dewinter.

Statement tegen het cordon sanitaire

Er kwam opnieuw enig protest uit linkse hoek tegen de voorzittersrol van Dewinter. “Blijkbaar respecteert men de democratie niet. […] Het reglement laat mij toe om die zitting te openen en te leiden. Ik zal ook een duidelijk statement maken tegen het cordon sanitaire, tegen de boycot en tegen de uitsluiting van Parlementsleden en fracties.”

Lees ook:

Dewinter neemt eed af van Vlaamse Parlementsleden

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen