13.6 C
Brussel

Filip Dewinter (VB): “Islam streeft naar overname Europa”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bij de Nederlandse publieke zender Ongehoord Nederland, heeft Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zijn standpunt over de islam nog eens duidelijk gemaakt. “De islam streeft naar de overname van Europa”, was de strekking daarvan.

Bij Ongehoord Nieuws op de Nederlandse publieke omroep, heeft Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zich uitgesproken tegen de verdere islamisering van Europa. “Veel asielzoekers uit moslimlanden behoren tot de vijfde colonne van de islam. Ze zijn een soort van vijandelijk leger zonder wapens, die proberen hier voet aan de grond te krijgen, en asiel is één van de weinige mogelijkheden om nog legaal Europa binnen te geraken”, legt Dewinter uit. “En via die asielstroom komen hier heel veel mensen die we helemaal niet willen, en waarvan we ook niet weten wie het eigenlijk zijn, met alle gevolgen van dien. Ik denk dat we die asielstroom moeten afstoppen. Wat er moet gebeuren is vrij simpel: men moet die asielzoekers buiten Europa opvangen, want zodra ze binnen zijn krijgen we ze moeilijk nog buiten.”

De interviewer vraagt hem of hij de term ‘vijfde colonne’ verder kan toelichten. “De islam is onze vijand en Europa wil overnemen. Er is een soort vijandige overname bezig, waarbij Europa ‘Eurabië’ wordt”, vervolgt Dewinter. “Wij zullen dan uiteindelijk in een soort van ‘dhimi’-rol terecht komen, waarbij Europa een nieuw kalifaat wordt, en daar is de omvolking verantwoordelijk voor.”

“We moeten af van het idee dat immigratie een mensenrecht is”, besluit Dewinter. “Het is een voorrecht voor ons, om in ons eigen land de regels te bepalen, en anderen zijn daar ondergeschikt aan.”

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen