5.5 C
Brussel

Filip Brusselmans: “woonstbetredingen bij illegalen zijn vanzelfsprekendheid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Gentse afdeling van het KVHV opende dinsdag het semester met een debat van formaat. Fractieleider in het Vlaams Parlement Mieke Schauvliege (Groen), staatssecretaris van asiel en migratie Nicole de Moor (cd&v), Lawrence Vanhove (Open Vld), Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) kruisten in campus Tweekerken van de Gentse universiteit de degens over asiel- en migratie, klimaatbeleid en de economie. 

De boeren zijn nog lang niet van plan om de Vlaamse regering met rust te laten en daar kon Brusselmans wel sympathie voor opwerpen. “Het doet pijn om te zien wat de boeren allemaal meemaken”, vertelde hij. “Mijn collega’s hier hebben nog geen boerenprotest van dichtbij gezien of met hen gesproken.”

De stikstof-verplichtingen van de Europese Unie zijn dan ook nog maar het topje van de ijsberg. “De Vlaamse regering belooft 5.000 euro aan de mensen die een elektrische wagen kunnen betalen, maar tegelijkertijd wordt de middenklasse, die zo’n auto niet kan betalen, extra hard geraakt door de ene absurde maatregel na de andere. Dankzij de LEZ mogen deze mensen de steden niet meer binnen. Duurdere bustickets verhinderen hen om het openbaar vervoer te gebruiken. Het wordt de gewone mensen simpelweg onmogelijk gemaakt.”

Brusselmans: “we maken het Vlaanderen van morgen niet met criminelen, profiteurs en illegalen”

In de tussentijd werden Fedasil en de federale regering al duizenden keren veroordeeld voor het niet correct opvangen van asielzoekers. “De Belgische overheid doet niets”, stelt Brusselmans kordaat. “Onze tegenstanders verwijten ons te roepen van op de zijlijn, maar wij zorgden afgelopen week voor ontradingscampagnes in Afghanistan. Deze symbolische actie toont aan dat het perfect mogelijk is om iets gedaan te krijgen.”

“57% van de asielzoekers zijn bedriegers en die moeten terug worden gestuurd” besloot het parlementslid. “De lasten van migratie zijn voor de bevolking, terwijl grote bedrijven de vruchten plukken van geïmporteerde goedkope arbeidskrachten. Het toestaan van woonstbetredingen bij illegalen zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn. We maken het Vlaanderen van morgen niet met criminelen, profiteurs en illegalen.”

Lees ook: 

VB neemt heft in eigen handen met ontradingscampagne in Kaboel

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen