13.6 C
Brussel

Filip Brusselmans: “deze drie groepen niet welkom in Vlaanderen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een video op X zegt Vlaams Parlementslid en voorzitter van Vlaams Belang Jongeren Filip Brusselmans (Vlaams Belang) dat zijn partij de massale instroom aan immigranten wil stoppen. “Wij erkennen dat we het Vlaanderen van morgen moeten bouwen met iedereen die hier vandaag al is.” Echter zijn er volgens Brusselmans drie groepen mensen die in Vlaanderen geen plaats hebben.

In een opvallende video op X reageert Brusselmans op de misvatting dat het Vlaams Belang tegen alle allochtonen gekant is. “Wij willen de massale instroom aan migranten hier in dit land stoppen”, vertelt het Parlementslid. “Daarom stellen we ook een set van maatregelen voor die samen een migratiestop vormen, maar dat heeft niets te maken met ‘alle buitenlanders buiten’.”

Brusselmans vertelt dan ook dat er voor hem en zijn partij drie groepen mensen zijn die niet welkom zijn in Vlaanderen. “De eerste groep, dat zijn profiteurs. De tweede groep zijn mensen die criminele feiten plegen. Zij mogen hun celstraf uitzitten in hun eigen land. En ook met de derde groep, de salafisten, de radicale islamisten, daar gaan we niet het Vlaanderen van morgen mee bouwen.”

Brusselmans over dubbele nationaliteit

“Daarnaast vinden we ook dat onze nationaliteit niet zomaar vrijblijvend kan krijgen”, besluit Brusselmans. “Je moet je toekomst verbinden aan die van ons volk. Daarom pleiten wij dan ook voor de afschaffing van de dubbele nationaliteit. ‘Alle vreemdelingen buiten’ heeft daar dus niets mee te maken.”

BRON:X
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen