16.9 C
Brussel

Federale begroting “bezuinigt op de zwaksten”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang maakt brandhout van de federale begroting. Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) wijst op de vele tekortkomingen in de begrotingscontrole van de federale regering. “Er wordt bezuinigd op de zwaksten in onze samenleving, er ontbreken structurele hervormingen en de toekomstige risico’s worden genegeerd”, stelt Vermeersch in een mededeling. “Dit alles getuigt van een totaal gebrek aan verantwoordelijkheid en visie van deze regering.”

De begroting legt nogmaals de pijnpunten van Vivaldi bloot. Het enige wat volgens Vermeersch voortvloeit uit de federale regering is wanbeleid, struisvogelpolitiek en schuldig verzuim. “Vivaldi weigert steeds weer haar verantwoordelijkheid te nemen”, vervolgt het Kamerlid. “De pensioenen in dit land blijven veel te laag, de belastingen veel te hoog, onze energiebevoorrading is onzeker, en van de geplande politieke vernieuwing is geen sprake. Na 2,5 jaar paars-groen heeft dit land geen marge, geen buffer meer om een volgende schok op te vangen.”

Vermeersch is er dan ook van overtuigd dat België, bij een volgende crisis, als eerste Europees land overkop zal gaan. “Alle indicatoren staan immers op rood”, licht hij toe. “Dit land heeft een tekort dat alleen in voormalige Oostbloklanden zoals Bulgarije en Slovakije groter is. Er is een exploderende overheidsschuld, we hebbende hoogste overheidsuitgaven en er is amper nog economische groei.”

Vivaldi schuift problemen door naar volgende legislatuur

Het Kamerlid waarschuwt voor de verder oplopende facturen van de vergrijzing, de rentelasten en de migratie. Een volgende federale regering zal op zoek moeten gaan naar vele miljarden euro’s.

“Het Europese strafbankje en de guillotine van financiële markten wenken. Het is een tikkende tijdbom en een kwestie van tijd tot die financiële markten en de internationale context dit land het mes op de keel zullen zetten en de regeringen van dit land zullen dwingen om pijnlijke keuzes te maken”, besluit Vermeersch. “Voor het Vlaams Belang is die keuze echter heel duidelijk: enkel een vrij Vlaanderen waar onze mensen op de eerste plaats komen kan ons redden.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen