13.5 C
Brussel

Enorme rattenplaag rond Brussel-Centraal: “Gevolg van asocialenplaag”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het hartje van Brussel woedt een ware rattenplaag. Beelden die werden gemaakt, en ook door HLN werden gedeeld, maken dat duidelijk. Die beelden zijn opgenomen vlakbij het station van Brussel-Centraal, in het Putterij-parkje. Het stadsbestuur zit met de handen in het haar, maar volgens Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere is het duidelijk: “een rattenplaag is het gevolg van een asocialenplaag”. 

In gans Brussel zouden er zo’n 1,5 miljoen ratten leven, of bijna 2 per inwoner. Nieuwe beelden van een lokale plaag doen echter de ronde. Op de video is te zien hoe tal van ratten – overdag en open en bloot – rondlopen in een parkje – de Putterij – vlak naast het centraal station in het Brussels centrum. HLN spreekt over een ware hotspot voor de rattenpopulatie, aangezien er vaak veel afval ligt.

En dat afval komt vooral van asociale toeristen en ‘daklozen’. Veel van die daklozen komen evenwel niet uit de lucht vallen, maar zijn illegalen en soms asielzoekers zonder opvangplaats. Naar schatting zijn er 100-200.000 illegalen in Brussel alleen al. En tal van die mensen maken geen gebruik van de diensten van ‘Net Brussel‘, maar gooien hun vuil op straat. Een ideale situatie voor ratten, maar veel slechter nieuws voor mensen – gezien ratten ziektes dragen.

Asocialenplaag

Volgens De Brabandere is de oplossing voor de hand liggend. De infrastructuur moet in orde zijn, de afvalophaling moet vlot gebeuren én “de asocialen” moeten aangepakt worden. “Een rattenplaag is het gevolg van een afvalplaag die het gevolg is van een asocialenplaag”, klinkt het op Twitter en aan V-NIEUWS. “Schakel die laatste uit de keten uit en men komt al een heel eind.”

“De vuilnisplaag ontstaat immers niet vanzelf, ze is het gevolg van enerzijds een grote groep mensen die zich asociaal gedraagt en geen énkel respect heeft voor de openbare ruimte”, verduidelijkt de senator. “Anderzijds heeft de Brusselse regering handenvol geld over voor een klimaatbeleid om de wereld te redden, maar de eigen straten schoonhouden lukt niet.”

“Gewone burgers werden gestraft met een minder flexibel ophaalregime, terwijl degenen die de regels sowieso aan hun laars lappen de dans blijven ontspringen”, besluit De Brabandere. “Het Vlaams Belang wil dan ook een hogere ophaalfrequentie van de witte vuilniszak, en sluikstorters en andere vervuilers moeten zwaar gestraft worden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HLN.be (@hln_be)

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen