13.6 C
Brussel

Elon Musk over transgenderkritische film: “elke ouder moet dit zien”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ella Irwin heeft samen met twee collega’s haar ontslag bij Twitter gegeven, zo meldt onder meer De Standaard. De drie nemen ontslag nadat Twitterbaas Elon Musk het moderatieteam terugfloot over de promotie van een transgenderkritische film. 

Twitterbaas Elon Musk moet op zoek naar een nieuwe verantwoordelijke voor veiligheid en moderatie. Ella Irwin, de verantwoordelijke voor het tegenhouden van ‘schadelijke berichten’, vroeg dit weekend haar C4 aan. Ze gaf zelf geen reden voor haar ontslag. Het aftreden kwam er op de dag dat Elon Musk zijn moderatieteam openlijk had bekritiseerd op het platform. Het team had de promotie van de film ‘What is a Woman’ tegengehouden.

Dat is een film van de rechtse opiniemaker Matt Walsh. In de film stelt hij de vraag “Wat is een vrouw?” aan verschillende mensen, onder wie psycholoog en schrijver Jordan Peterson. Verder bespreekt hij onder andere de gevolgen van puberteitsblokkers, transgenderjongeren transgenderatleten in vrouwensporten.

Volgens bepaalde woke opiniemakers zou de film echter een “anti-transboodschap” verspreiden en moest de promotie ervan worden tegengehouden. Dat was echter buiten Musk gerekend, die een groot voorstander is van de vrijheid van meningsuiting. Toen hij aangesproken werd over het feit dat de film niet te vinden is op Twitter, antwoordde Musk: “Dit is een vergissing van verschillende mensen bij Twitter.”

De volgende dag deelde Musk de film zelf en gaf hij de boodschap mee dat elke ouder de film zou moeten zien. Hij tweette ook nog dat er geen advertenties naast de film zouden worden getoond. 

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen