9.7 C
Brussel

Duitsland ziet aanzienlijke stijging in gewelddadige steekpartijen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volgens nieuwe gegevens is het aantal steekpartijen in Duitsland in een jaar tijd met zo’n 30 procent gestegen. In 2023 werden bijna 1.200 mensen slachtoffer van een steekpartij. Opvallend is dat een meerderheid van de daders van allochtone afkomst is. De nationalistische partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft haar standpunt over deze zorgwekkende hoge cijfers bekendgemaakt in een verklaring, meldt Remix.

Volgens de recente cijfers is er een aanzienlijke toename van misdaden met messen in Duitsland. Meer dan de helft van de daders zou bovendien van buitenlandse afkomst zijn. Deze cijfers zijn gepubliceerd door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser (SPD), op verzoek van de AfD, die meer duidelijkheid wilde over het aantal misdaden en de daders.

De cijfers zijn op zijn zachtst gezegd verontrustend. In 2023 werden bijna een recordaantal meldingen geregistreerd. Zo’n 1.160 mensen werden neergestoken met een mes of vergelijkbaar wapen. Bovendien zijn veel steekpartijen niet gemeld bij de politie. Het is realistisch om aan te nemen dat het werkelijke aantal nog hoger ligt.

Toename

De 1.160 steekpartijen vertegenwoordigen een stijging van 30 procent ten opzichte van 2022. Toen waren er 882 meldingen van dit soort incidenten. Deze aanzienlijke stijging creëert een gevaarlijk precedent.

Wat ook opmerkelijk is, is de afkomst van de daders. Volgens de gegevens zou 51 procent van de daders van buitenlands zijn, terwijl 49 procent ‘Duitse staatsburger’ is. Het totaal aantal daders met een buitenlandse afkomst ligt dus nog hoger.

AfD

De Duitse nationalisten van de AfD hebben in een verklaring een krachtig standpunt ingenomen. “We hebben het altijd gezegd en we zullen het blijven zeggen: als we onze burgers willen beschermen tegen dergelijk geweld, dan moeten we de cultus van migratie, beëindigen, de nationale grenzen sluiten en allochtonen consistent deporteren”, aldus een woordvoerder van de partij.

“Een knipperlichtregering die de rode loper uitrolt voor elke illegale migrant met een ‘recht om te blijven’ en systematisch deportaties tegenwerkt, doet precies het tegenovergestelde hiervan. De gewone burger die niet meer veilig is, onderweg naar werk of school, betaalt de prijs voor zulke ideologische onwetendheid”, sluit de partij af.

BRON:Remix
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen