13.4 C
Brussel

Duitse politievakbond waarschuwt: “Sharia kan grondwet vervangen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Duitse politievakbonden trekken aan de alarmbel. De islamisering van onze oosterburen is al enkele decennia – net als hier – aan de gang. En nu stellen “radicale islamisten de macht in vraag op onze straten”, waarschuwt vakbondsvoorzitter Rainer Wendt in onder meer Bild. “Als er niet wordt ingegrepen zal de sharia de overhand krijgen in plaats van de grondwet.”

De Hamas-sympathie neemt fel toe in Duitsland tijdens de steeds talrijkere pro-Palestijnse betogingen. De politievakbonden zien de evoluties met lede ogen aan. Rainer Wendt, voorzitter van de vakbond, verklaart aan Bild dat het ‘hoog tijd’ is om terug de basiswaarden van onze samenleving centraal te stellen. “Anders zal het land uiteenvallen in radicale individuele belangen en zal het recht van de sterkste heersen.”

Wendt stelt verder dat de politiek de politie in de steek laat, terwijl de veiligheidssituatie in multicultureel Duitsland steeds moeilijker onder controle te houden is. “De politie staat voor een nooit eerder geziene uitdaging in de naoorlogse geschiedenis.” Agenten moeten keihard werken, “maar niemand weet hoe lang nog” ze de controle kunnen behouden.

En Wendt maant de Duitse politici verder ook op om hun kosmopolitische agenda te laten varen en een focus op Duitsland te herwinnen. “Te veel politici bekommeren zich om elk klein probleem ergens ter wereld”, aldus nog de vakbondsleider, “maar ze verliezen de eigen bevolking uit het oog. Dat moet weer veranderen.”

BRON:Bild
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen