18.7 C
Brussel

Drugsmaffia dwingt Brusselse straatkinderen om cocaïne te verkopen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Honderden niet-begeleide kindmigranten worden in Brussel ingezet als voetsoldaten van de drugsmaffia. Ze worden “geslagen, gemarteld en verkracht” als ze niet genoeg cocaïne verkopen. Dat meldt The Guardian. Ook in andere Europese grootsteden zou zich een gelijkaardig probleem voordoen.

Uit de getuigenissen van Brusselse politieagenten en hulpverleners blijkt dat kindmigranten, afkomstig uit Marokko en Algerije, massaal gerekruteerd worden door drugsbendes. Veel van hen zijn afkomstig uit de buurt rond het station Brussel-Zuid.

Gruwelijke verwondingen

“Kinderen moeten een bepaalde hoeveelheid drugs verkopen, anders riskeren ze verkracht te worden”, klinkt een van de getuigenissen aan The Guardian. “Anderen worden gedwongen seks te hebben met volwassenen om een plekje te krijgen in een kraakpand. Veel jongens zijn gefilmd terwijl ze verkracht werden.”

Er werd ook een kind teruggevonden met blauwe plekken, nadat het twee dagen eerder betrapt werd door de politie. “We treffen ze aan met gruwelijke verwondingen; diepe snijwonden die ze zelf proberen te behandelen”, getuigt een maatschappelijk werker nog aan The Guardian.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen